Sanne med populære bøger

Bøger fra biblioteket hitter: Randers låner 10 procent mere i 2023

25.07.23
Borgerne i Randers Kommune er gode til at bruge biblioteket. I det første halve år af 2023 har Randers Bibliotek udlånt næsten 10 procent flere materialer end året før. I alt har borgerne tjekket knap 335.000 materialer ud, og langt det meste er fysiske bøger.

Fra januar til juni 2023 har randrusianerne lånt 334.722 romaner, spil, lydbøger, faglitteratur, billedbøger, krimier, rejsebøger, film, noder og meget mere på Randers Bibliotek. Det er en stigning på næsten 10 procent i forhold til samme periode i 2022.

”Det er tydeligt, at læseglæden trives i Randers Kommune. Randrusianerne læser mange forskellige genrer og formater, men det er stadig den fysiske bog, der er mest populær. Det er også en måde at sætte sit digitale liv lidt på pause, og det oplever vi især mange familier, der gerne vil opnå sammen med deres børn her i sommerferien,” siger Sanne Brøndum Andersen, bibliotekar på Randers Bibliotek.

Mere end to tredjedele af udlån fra Randers Bibliotek er fysisk materiale som bøger, magasiner og spil, der bliver hentet på et af kommunens fire biblioteker eller i Bogbussen. Resten er digitale materialer som lydbøger, netbøger, film og podcasts, som lånerne henter via hjemmesiden eller bibliotekets app.

Vi vil have Sallys far, krimier og De Syv Søstre

Borgerne i Randers låner bøger og andre materialer inden for alle tænkelige genrer, men der er alligevel nogle højdespringere blandt udvalget på Randers Bibliotek.

Krimierne topper listen med forfattere som Sara Blædel, Katrine Engberg og Camilla Läckberg. De danske nyklassikere ”Annas Sang” af Benjamin Koppel og den nu filmatiserede ”Meter i sekundet” af Stine Pilgaard er også stadig nogle af de mest udlånte bøger i Randers.

Årets mest ventede bog var uden sammenligning ”Atlas”; afslutningen på historien om De Syv Søstre, og den er reserveret intet mindre end 450 gange i første halvår af 2023.

I børnebiblioteket er det serien om Sallys far, der suverænt topper hitlisten. Herefter følger den nye serie om Eddie, Sallys lillebror, stærkt forfulgt af bøgerne om Gurli Gris.

De mest populære lydbøger lige nu er ”Ronja Røverdatter”, ”Meter i sekundet” og fagbogen ”Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben”. Årets mest læste e-bog er ungdomsbogen ”Liv på spil” af Søren Jessen, og podcasten med flest afspilninger er ”Spækhuggeren”, hvor Sebastian Klein fortæller om det intelligente rovdyr.