Grejtaske
Foto: Mikkel Faartoft

Lån en naturoplevelse på Randers Bibliotek

13.07.23
Fra lørdag d. 15. juli 2023 kan man låne en taske fyldt med særligt naturgrej og -udstyr, der gør det sjovt og let for børnefamilier at gå på opdagelse i den danske natur.

Mellem bøger, magasiner, musik, spil og andre materialer på Randers Bibliotek kan man nu også finde en helt ny taske, der er propfyldt med forskelligt naturgrej.

Det er projektet ”Naturfamilier” under Danmarks Naturfredningsforening, der står bag ”grejtaskerne”, som man kan låne med hjem fra biblioteket – præcis som man kan låne en bog.

”Vi låner i forvejen mange bøger ud om natur, insekter og dyreliv i Danmark, og grejtaskerne fra Naturfredningsforeningen er et fantastisk supplement til vores materialesamling. Indholdet gør det både let og spændende for familier at gå på opdagelse i naturen,” siger Sanne Andersen, børnebibliotekar på Randers Bibliotek.

Tasken indeholder blandt andet forstørrelsesglas, insektsugere, undersøgelsesbakker, spil og bøger med fokus på dyr og planter. Der er således noget for enhver smag og alle kan være med uanset naturerfaring. Målet er at give børnefamilier lyst og inspiration til at komme mere ud i naturen.