Kærlighedsromaner

Kærlighedsromaner er en af de populæreste genrer på bibliotekets hylder. Der er mange varianter inden for kærlighedsroman-genren, herunder historisk romantik, moderne romantik, paranormal romantik, erotiske romaner og mange flere.

Kærlighedsromaner varierer fra lette og humoristiske historier til intense og dybdegående skildringer af kærlighedens kompleksitet. Uanset præferencer kan de være en pause fra leverpostejshverdagen og give læseren sommerfugle i maven, let hjertebanken og blussende kinder.

Vi har her samlet et udpluk af forskellige typer kærlighedsromaner – og måske er der en eller to, der lige er noget for dig.

Kig også gerne forbi biblioteket og spørg efter netop den type kærlighedsroman, der fanger dig. Vi vil med glæde finde den helt rette kærlighedsbog til dig.

1. Virgin River er en serie på indtil videre 8 bøger, og det er bedst at læse dem i rækkefølge. Den er ren feel-good og hyggelig landsbyhygge for alle, der elsker en god kærlighedshistorie.

2. Kærlighedsbroens hemmelighed. En romantisk og sød fortælling om at finde kærligheden igen. Det er en roman med en mand i hovedrollen, som tør elske igen selvom han har mistet sin kone, og drastisk ændrer sit liv for at være en nærværende far.

3. Vaffelbageri med udsigt. En dejlig roman om at finde sig selv efter livet har givet én nogle slag. Romanen er velskrevet og letlæst. Plottet og personerne er realistiske og troværdige, og der er plads til følelser uden at det bliver for meget. 

3. Forheks din eks. Underholdende og sødmefyldt roman om to mennesker, der møder hinanden igen efter flere år, og opdager at deres følelser for hinanden måske ikke helt er så døde, som de troede. Det er en roman fuld af romantik, magi og en talende kat. ”Forheks din eks” er første bog i Graves Glen-serien.

4. Alt det vi aldrig kom os over. Romanen tog TikTok med storm, og det er fuldt forståeligt. Bogen er medrivende, plottet er spændende og karaktererne er levende. Det er en romance, hvor modsætninger mødes og det slår gnister, selvom hverken Naomi eller Knox har lyst til at vedkende sig det. Bogen er første bind i Knockemout-serien.

5. Heart bones. Colleen Hoover skriver ligefremt om de store følelser, der fylder når man er et ungt menneske. Det er en hjerteskærende kærlighedshistorie om en ung kvinde, der må kæmpe mod alle odds for at bryde den sociale arv og finde kærligheden.

6. Lord Draysons fald. Elsker du en kærlighedsromaner med sus i skørterne og hovne adelsmænd, så er denne roman lige noget for dig. Det er en hjertevarm roman fuld af forviklinger, der tager fat på social status og vigtigheden af, at opføre sig ordentlig overfor sine medmennesker. 

7. 9000 Chancer. en forførende fortælling om to mennesker, der kommer fra to vidt forskellige verdener. Der er smæk på lidenskaben og de længselsfulde blikke, når bad boy'en Dax og lægedatteren Nora mødes. 

8. Twisted love. En rå og hjerteknusende roman fyldt med drama, hemmeligheder, længsler, kærlighed og sex. Twisted Love er første bog i en serie.