Midt i livet - mulighedsmekka eller eksistentiel forfrysning?
Midt i livet - mulighedsmekka eller eksistentiel forfrysning?

Midt i livet - mulighedsmekka eller eksistentiel forfrysning?

01.02.24
Nå, så ramte du den to en halvte alder!

Den alder, hvor dine børn flytter hjemmefra, din før så frejdige krop søger mod syd, din gamle mor dør af alderdom, og hvis du ikke allerede er blevet det, skal du nok snart skilles. Du står på alle måder i et nyt livskapitel, dér midt i livet. Og det er nu, du må gøre op med dig selv, om det kapitel er et mulighedsmekka eller en eksistentiel forfrysning. Er det tid til et baneskift, eller er livet egentlig meget godt, som det er? 

De seneste år er der udgivet en lang række bøger om præcis dette livskapitel. Det er bøger, der fortæller historien om mennesker midt i livet, der indser, at det er tid til at skabe et nyt liv, en ny selvfortælling. Indsigtsfulde bøger, der med humor og lune - og ind i mellem også en god portion desperation - tegner nye livsbaner op. Tendensen kaldes 'Coming of middle-age' - en moden pendant til 'Coming of age-romanerne', som du måske allerede kender. 

Jeg har fundet en solid stak frem til dig, som du kan snuse i. Bøgerne er - ligesom de liv, vi lever - vidt forskellige i tone, humor, stil og handling, så der skulle gerne være noget, som lige præcis du kan spejle dig i.

God læselyst og pøj pøj med et eventuelt baneskift fra Mai