Skriv det nu

Skriv det nu!

22.06.23
”Der er tre regler for at skrive en roman. Uheldigvis er der ikke nogen, der kender dem” (W. Somerset Maugham, engelsk forfatter)

Det kan være dine bøger, der kommer til at stå på bibliotekets hylder engang. Måske skriver du allerede dagbog. Eller du er vild med at skrive de stile i skolen, hvor du får lov til at skrive løs efter fri fantasi.

Kreative øvelser kan få dig i gang med at skrive endnu mere. Skriv til noget anderledes musik, end du plejer at lytte til. Brug alle dine sanser og beskriv et sted, du kender godt. Med hurtigskrivning kan du få en masse ord ned på papir.

Jeg har fundet mange flere tips og skriveøvelser til dig i bøgerne her:

Prøv også at læse en masse forskelligt. Læg mærke til, hvad der fanger dig fra starten. Prøv det af i dine egne historier. Dagbogsbøger er nemme at spejle sig i, hvis du selv skriver.

Jeg kan anbefale dig at læse den sjove ”Bekendelser fra en high school katastrofe”. ”Anne Franks dagbog” er også et must, selvom den er så sørgelig.

Du kan finde flere dagbogsbøger her:

Du kan skrive, hvor som helst og når som helst; undervejs i bussen, i træernes skygge i Tøjhushaven eller ved køkkenbordet derhjemme. Er du heldig, har du fået plads på årets sommerskriveskole på Randers Bibliotek.

Jeg glæder mig til at læse dine historier i fremtiden! God skrivelyst!