Percy Jackson (genereret af AI)
Percy Jackson (genereret af AI)

Percy Jackson og bøger, der ligner

16.02.24
Den sarkastiske sværdsvingende helt og halvgud Percy Jackson har kæmpet sig tilbage til skærmen efter nogle lidt uheldige filmatiseringer, og er nu aktuel som TV-serie på Disney+. Og serien fanger virkelig humoren og historien fra bøgerne meget bedre end filmene gjorde, så vi er klar til en Percy Jackson-renæssance.

 

Er du blevet bidt af serien? Så er der heldigvis en masse bøger at kaste sig over, mens vi venter på nyheder om sæson 2.

Rick Riordan, forfatteren bag Percy Jackson-serien, har udgivet flere serier i samme univers:
 

Percy Jackson 

Bogserien, som danner grundlaget for TV-serien og startede det hele, handler om Percy Jackson. Han har ikke haft det let. Ordblind og med ADHD oplever han konstant mærkelige begivenheder omkring sig, som han bliver beskyldt for. Da han opdager, at han er søn af en græsk gud og mistænkes for at have stjålet Zeus' lynkile, må han bevise sin uskyld. Dette fører ham ud på en farlig rejse for at forhindre en gudekrig og redde verden, muligvis også fra en profeti om gudernes undergang.

Percy er en fantastisk karakter at følge, især på grund af hans sarkastiske kommentarer, der tilføjer humor til den dramatiske historie. Allerede i kapiteltitlerne fornemmer man humoren, som f.eks. det første kapitel i bog 1: "Jeg kommer til at pulverisere min matematiklærer". At læse om de græske guder i moderne tid er også underholdende, da de står over for både store og små problemer. Den originale serie består af 5 bøger, og i 2023 blev "Percy Jackson og gudernes bæger" udgivet som en selvstændig fortsættelse.

Olympens helte

Jason Grace kan ikke huske, hvem han er, eller hvordan han havnede i en skolebus på vej mod Grand Canyon. Det viser sig, at Jason er søn af den romerske gud Jupiter. Han er en del af et bytte, som Hera har gjort mellem de to lejre, den græske og den romerske. Målet er at få dem til at samarbejde og forhindre Gaia i at ødelægge den kendte verden. Men grækerne og romerne er ikke ligefrem kendt for at være gode venner. Og slet ikke når Jason er blevet byttet med den græske lejrs store helt, Percy Jackson.
I denne serie forener forfatteren græsk og romersk mytologi, og viser forskellene og lighederne mellem de to. Vær opmærksom på, at Percy faktisk først optræder i bog 2 i den her serie, men Jason og de andre nye halvguder Piper og Leo er ikke mindre spændende at følge. Der er 5 bøger i serien. 
 

 

Apollons prøvelser

Guden Apollon er blevet kastet ud fra Olympen, og vågner i menneskeskikkelse i New York. Han er blevet frataget sine guddommelige kræfter. Derfor må han ud på en mission for at finde oldtidens mægtige orakler, så han kan genvinde sin gudeskikkelse og kræfter og vende tilbage til Olympen. 
Apollon, den store mægtige solgud, forvandlet til en ranglet akavet teenager ved navn Lester. Der er lagt op til masser af ballade, ikke mindst fordi Apollon har mange fjender fra hans mange tusinde år som gud og fordi han virkelig ikke er ret god til ’bare’ at være menneske. Der er 5 bøger i serien. 

 

Har du allerede læst alle bøgerne i Percy Jackson-universet? Så prøv nogle af dem her:

Oprindeligt skrevet af Anne Munk Skytt, Faaborg Midtfyn Bibliotekerne.