Styregruppen for Syng Randers Rundt – Britta Nedergaard Hansen, Peter Sabroe, Peter Elmelund og Tina Jensen Knudsen

Salmer, sprut og smøger: Syng Randers Rundt i Festugen

08.06.23
Tag med på en syngende byvandring fra Sct. Mortens Kirke gennem minefeltet Storegade med historiefortælling og nedslag i den danske sangskat – lige fra salmer til viser om sprut og smøger.

Tirsdag d. 15. august kl. 16-18 i Randers Festuge inviterer Korby Randers, Museum Østjylland og Randers Bibliotek endnu engang til det populære arrangement ”Syng Randers Rundt”. Der er 12 sangstoppesteder i midtbyen, hvor randersborgere kort fortæller om lokaliteten – og så er der tid til fællessang.

”På hver lokation synger vi et par sange, der passer til stedet, og gode lokale kræfter bakker op med sangstemmer og måske en guitar eller en harmonika. Der er både sange for børn og voksne. Man kan få en ny oplevelse hvert kvarter i løbet af de to timer, arrangementet varer, og måske man også bliver lidt klogere på sin by,” siger Peter Elmelund, biblioteksmusikant på Randers Bibliotek.

Deltagerne får et specielt ”sangbykort”, og så kan man selv vælge de sangstoppesteder, man gerne vil opleve. Der er blandt andet et stop ved Storkereden, det gamle højskolehotel i Middelgade, arbejdernes forsamlingsbygning ”Jylland” (med juletræsfest!) og Sct. Mortens Kirke.

Som fortællere får deltagerne glæde af at høre Jan Nørskov, Henning Kragh, Inger Nygaard Kaad, Bent Martinsen og mange flere.

Man kan læse mere om arrangementet på hjemmesiden syngrandersrundt.dk, hvor man også kan finde et oversigtskort og en liste over alle sangstoppesteder. Det er også muligt at hente ”sangbykortet” i en papirudgave på Randers Bibliotek eller på Museum Østjylland fra 1. august 2023.

”Syng Randers Rundt” er for hele familien – og ganske gratis. Arrangementet er støttet af Randers Festuge.