Loke, Peter og Inger

Fællessang om lysfest og sne i vintermørket

18.01.24
Randers Bibliotek åbner traditionen tro dørene op til fællessang onsdag d. 31. januar. Biblioteksmusikant Peter Elmelund dykker ned i Højskolesangbogens smukke vintermelodier om den kolde årstid og lysets genkomst ved kyndelmissen.

Januar har allerede i den spæde begyndelse budt på både snestorme, hård frost og mørke eftermiddagstimer. Randers Bibliotek inviterer derfor alle ind i varmen på Kulturhuset til fællessang, hvor det musikalske personale slår tonen an. Temaet for eftermiddagen tager fat i vinterens fortællinger om den kolde årstid, men også i den særlige højtid "kyndelmisse", som er lige om hjørnet.

"Efter gammel folkelig skik fejrer vi til kyndelmisse, at vi nu er nået halvvejs gennem vinteren og at lyset er på vej. Det er dejligt at tænke på i det kolde og mørke vintervejr, vi har nu. Vi skal derfor synge om kyndelmisse - eller Kjørmes Knud, som det også kaldes - og alt dét, som hører vinteren til," fortæller Peter Elmelund.

De fremmødte kan se frem til et særligt sangkatalog, der er nøje udvalgt af Peter Elmelund og hans sangglade kolleger, Inger Nygaard Kaad og Loke Daugbjerg Andersen. Til tonerne af Peter Elmelunds guitarspil kommer deltagerne til at synge velkendte klassikere som "Sneflokke kommer vrimlende", men også nye sange, som eksempelvis Grethe Risbjerg Thomsens smukke digt "Den nye sne", der har fået en ny melodi. Undervejs fortæller det musikalske bibliotekspersonale om forfatterne bag sangene og tematikkerne i lyrikken.

Fællessang er åbent for alle, der har lyst til at varme stemmerne med fællessang og friskbrygget kaffe en kold vinterdag - og ikke mindst; fejre lysets snarlige genkomst sammen med andre. Tilmelding er ikke nødvendig, og der er gratis adgang. Man skal blot møde op onsdag d. 31. januar kl. 16:30-17:15.