Fællessang

Syng dig gennem dansktoppens historie

22.02.24
Der er god stemning for alle pengene, når Randers Bibliotek byder på folkelig fællessang i Kulturhuset i selskab med "dansktop-professoren" Henrik Smith-Sivertsen.

Når de danske TV- og radiostationer har tema om Melodi Grand Prix eller dansktopmusik, er det gerne Henrik Smith-Sivertsen, der bliver ringet til. Af samme grund bliver han af Ekstra Bladet med deres vanlig sans for spidsformuleringer kaldt "Dansktop-professoren".

”I virkeligheden er Henrik Smith-Sivertsen forskningsbibliotekar ved Det Kongelige Bibliotek i København, men det ændrer ikke på, at han nok er et af de mennesker herhjemme, der har størst viden om - og kærlighed til - den dansksprogede underholdningsmusik,” fortæller Mik Stegger, musikformidler på Randers Bibliotek.

Onsdag d. 13. marts besøger dansktop-eksperten Randers Bibliotek, hvor han tager gæsterne på den helt store rundfart i genren. Mik Stegger akkompagnerer på guitar, så man kan synge med på ørehængere fra de sidste syv årtiers populærmusik; "Fiskerpigens sang", "Vi maler byen rød", "Himmelhunden", "Under stjernerne på himmelen" og en perlerække af andre folkelige hits.

Det koster 95 kr. at deltage i arrangementet, og billetter kan bestilles på Randers Biblioteks hjemmeside eller købes i biblioteket.