Kim Blæsbjerg, Anne Glad og Stine Askov

Gå en tur med din yndlingsforfatter

28.06.23
Torsdag aften d. 17. august i Randers Festuge kan du tage med Randers Bibliotek på en spændende vandring med to kendte forfattere og livsstilsekspert Anne Glad.

I årets forfattervandring med Randers Bibliotek får deltagerne fornøjelsen af at møde forfatterne Stine Askov og Kim Blæsbjerg, der hver har udgivet en bestseller i det forløbne år.

Stine Askov er forfatteren bag den populære roman "Nøjsomheden", der var nomineret til Læsernes Bogpris 2022. Kim Blæsbjerg har skrevet den medrivende historiske roman "De bedste familier", som også bliver filmatiseret og omsat til en tv-serie. Begge romaner har familier fra samfundets laveste klasser som omdrejningspunkt.

"Begge forfattere giver en stemme til nogle af de grupper i samfundet, der ofte bliver behandlet med tavshed i litteraturen, og de gør det med kærlighed, respekt, humor og forståelse - uden unødig brutalitet. Når man møder forfatteren bag et værk, kan det gøre læseoplevelsen til en levende ting, som man er fælles om, og det er en stor oplevelse," fortæller Mai Kordelin Paulsen, litteraturformidler på Randers Bibliotek og arrangør af forfattervandringen.

Det koster 150 kr. at deltage i forfattervandringen, og billetter kan bestilles på Randers Biblioteks hjemmeside. Der er et begrænset antal pladser.

Livsstilseksperten styrer ordet

Deltagerne i forfattervandringen deles op i to grupper, som på skift møder de to forfattere. Herefter mødes grupperne, og livsstilsekspert Anne Glad tager en snak med forfatterne om klasse, relationer og kærlighed til litteratur.

"Anne Glad er selv utrolig passioneret omkring litteratur, og hun vil blandt andet tale med forfatterne om den fælles sociale klangbund i de to romaner. Hun stiller de gode og dybe spørgsmål, så deltagerne kommer endnu tættere på værkerne og forfatterne. Vi kommer ud af elfenbenstårnet og helt ned på jorden," siger Lena Koldsø, formidler og medarrangør af årets forfattervandring.

Før og under den afsluttende forfattersamtale kan deltagerne nyde nogle kolde drikkevarer og en sandwich eller salat, som man vælger, når man bestiller billetten.

Forfattervandringen foregår torsdag d. 17. august kl. 17-20. Arrangementet egner sig ikke til gangbesværede, da man skal være forberedt på at stå op til de to oplæg fra forfatterne. Man må dog gerne tage en siddepude med til spisepausen.