Berit Svart

Indre skønhed: Sæt hverdagstravlhed og præstationsræs på pause

16.02.24
Til april besøger psykomotorisk terapeut og stressvejleder Berit Svart Hovedbiblioteket, hvor hun giver redskaber og gode tips til, hvordan man kan finde indre ro i en presset hverdag. Foredraget er en del af bibliotekets forårstema ”Skønhed?”, hvor der blandt andet er fokus på indre skønhed.

Historier om unges mistrivsel og en alarmerende stigning af stresstilfælde blandt voksne har længe været genstand for bekymring hos mange. Høje krav om at præstere på alle områder af livet i et samfund, der også vægter ydre skønhed og bestemte kropsidealer, bliver ofte trukket frem som et vilkår, der presser folk i hverdagen.

Randers Bibliotek tager fat i problematikken gennem foredraget ”Indre skønhed i et præstationssamfund”, hvor psykomotorisk terapeut og stressvejleder Berit Svart stiller skarpt på øget kropsbevidsthed og kontakt til sanserne som en vej til ro og velvære.

”Berit kommer med en anderledes vinkel på emnet skønhed, som for mange måske kan blive forbundet med det ydre – og ofte noget, der kan måles, vurderes og præsteres. Hendes oplæg har modsat fokus på det indre, og det kan være en god vinkel at huske på i jagten på det alt det, vi tror, vi har brug for,” siger Inger Nygaard Kaad, koordinator ved kultur og formidling på Randers Bibliotek.

I løbet af foråret stiller Randers Bibliotek spørgsmål ved skønhed gennem et væld af aktiviteter, som kan give anledning til eftertanke og nye perspektiver på fænomenet skønhed. Berit Svart har mange års erfaring med sundhedsfremme, stress- og trivselsindsatser, som hun bringer i spil, når hun gæster Randers Bibliotek. Foredraget er gratis og billetter kan bestilles på randersbib.dk.