Brug af borger pc

Der er pc'er på hovedbiblioteket og i alle vores filialer, som er frit til rådighed.

Alle biblioteker i Randers Kommune tilbyder adgang til trådløst internet for alle borgere eller besøgende i kommunen via kommunens wifi; RK-hotspot.

Sikkerhed ved brug af borger pc’er

 1. Gem ikke dine dokumenter på pc’en
  Du skal ikke gemme dine dokumenter eller andre filer på pc’en. Når pc’en genstartes, er alt slettet og gemte dokumenter og filer på pc’en kan ikke genskabes. Derfor er det vigtigt, at du ikke gemmer på maskinen. 
 1. Sig nej til at gemme adgangskode
  Det er vigtigt, at du siger nej til at gemme personlige adgangskoder, når du anvender en af bibliotekets borger pc’er.  Flere af de store browsere tilbyder at huske dine adgangskoder for dig. Det er generelt ikke en god idé på en offentlig pc, fordi andre end dig bruger pc’en. 
 1. USB hukommelses-sticks kan ikke anvendes på borger pc’en
  Som en del at Randers Biblioteks IT-sikkerhedspolitik, har vi lukket af for tilgang til USB-porte i borger pc’erne. Denne beslutning er taget for at sikre, at personfølsomme data ikke misbruges f.eks. via key-loggers.
   
 2.  Forlad aldrig pc’en, når du er logget på
  For din egen sikkerheds skyld, skal du aldrig forlade en offentlig pc, når du er logget på. Vent f.eks. med at hente print til du er færdig. Du bør ikke forlade pc’en på noget tidspunkt, når du er logget på. 
 1. Husk altid at genstarte pc’en
  Nogle programmer, eksempelvis Microsoft office-pakken, kan efterlade spor på pc’en, som andre kan udnytte. Det er derfor vigtigt, at du genstarter pc’en, efter endt brug.