Maria Kafaei Zandeh Del og Sara Sajadian

Portræt af den iranske kvindekamp på Randers Bibliotek

13.11.23
Tirsdag d. 28. november 2023 kan du opleve to dansk-iranske kvinderettighedsforkæmpere i en samtale om den iranske kvindekamp og om det oprør, der har rystet Iran, siden drabet på Jina Mahsa Amini i september 2022.

22-årige Jina Mahsa Amini har netop fået tildelt Sakharovprisen for tankefrihed 2023. Hun kunne dog ikke modtage den, for hun døde i 2022 i moralpolitiets varetægt. Det blev startskuddet til folkelig opstand anført af iranske kvinder og piger.

Randers Bibliotek har inviteret de to dansk-iranske kvinderettighedsforkæmpere Maria Kafaei Zandeh Del og Sara Sajadian til at give et indblik i kampen under det revolutionære slogan KVINDE, LIV, FRIHED.

”Iranske kvinder og piger går på gaden og smider tørklædet, skriver systemkritiske slogans på offentlige pladser og bygninger, indtager parker og pladser med fest og dans, og messer slagsange og kampråb fra åbne vinduer om natten. De gør det trods risikoen for vold, fængsling, tortur og dødsstraf,” fortæller Dorthe Meyer, integrationskoordinator på Randers Bibliotek.

Arrangementet er et samarbejde mellem Amnesty International og Randers Bibliotek. Det foregår tirsdag d. 28. november kl. 17 – 19 i Kulturhusets sal på Randers Bibliotek. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.