Lone med papkasser
Hvordan skal fremtidens bæredygtige by se ud? Bibliotekschef, Lone Føgh Westphall.

Kreativitet, klima og bæredygtighed i uge 17 på Randers Bibliotek

11.04.24
Vær med til at vende og dreje de 17 verdensmål, når Randers Bibliotek inviterer til kreative workshops i anledning af verdensmålsugen. Ugen byder blandt andet også på et kick-off arrangement med afsløring af en spændende nyhed, frø-bytte i Bogbussen, Repair Café og LEGO-workshops.

Hvordan skal fremtidens bæredygtige by skal se ud? Det spørgsmål stiller Randers Bibliotek i anledningen af verdensmålsugen 2024.

Kulturhusets sal bliver fyldt op med pap, papir og paradisiske forestillinger om fremtiden, og så kan gæsterne slippe deres kreative evner og ønsker for fremtiden løs. Der skal skabes huse, broer, transportmidler, robotter og alt det andet, der skal til for at skabe en leve- og bæredygtig by.     

”Vi har alle sammen et ansvar for at tænke og agere mere bæredygtigt – både i vores privatliv og i vores arbejdsliv. Som folkebibliotek har vi et særligt ansvar for at formidle viden og inspirere store og små til at gøre bæredygtigheden til en del af livet fremadrettet, og det sætter vi særligt fokus på i uge 17,” siger bibliotekschef Lone Føgh Westphall.

Der er adgang til det kreative værksted fra onsdag d. 24. til lørdag d. 27. april. På hverdage er der åbent fra kl. 14 til 17, og lørdag fra kl. 10 til 12.

Frø-bytte, Repair Café og en spændende nyhed

Hvis man er til kage, bobler, workshops og nyheder, så kan man med fordel også kigge forbi Randers Bibliotek mandag d. 22. april fra kl. 15 til 17, hvor en bæredygtig nyhed bliver offentliggjort. Nyheden bliver fejret med forskellige workshops, taler og lidt godt til ganen.

I løbet af uge 17 kan man også deltage i et væld af onlineaktiviteter, bygge et verdensmål i LEGO, bytte frø i Bogbussen og kigge forbi Repair Caféen, hvor et stærkt hold af fingernemme frivillige hjælper til med små reparationer, der kan give brugsgenstande en længere levetid.

Alle hverdage står en repræsentant fra No. 17 med en stand på Hovedbiblioteket fra kl. 12 til 17, hvor de byder på forskellige events; for eksempel smagsprøver, upscalede cykler, ABS-tasker og meget mere.

Få indblik i arrangementerne i uge 17 med Randers Bibliotek her på hjemmesiden.