Bettina og Lena med regnbuestanden

Biblioteket støtter op om Pride i Randers

31.05.23
Lørdag d. 10. juni er der for første gang Pride i Randers. Bag eventet står foreningen Randers Regnbuen, og Randers Bibliotek støtter op med kreative workshops, hygge og fokus på mangfoldighed i bibliotekets åbningstid.

For første gang nogensinde kan randrusianerne opleve det verdensomspændende fænomen Pride i hjertet af Randers. Pride er en fejring af mangfoldigheden med særligt fokus på retten til at udtrykke sin seksualitet og kønsidentitet, og som regel betyder det et festfyrværkeri af farver, glimmer og glitter for beskueren.

Randers Bibliotek støtter op om paraden og festlighederne med et arrangement med små workshops og mulighed for at hvile benene i hyggelige omgivelser.

”Vi vil gerne endnu engang understrege, at biblioteket er for alle. Denne dag finder vi regnbueflagene frem igen og fejrer diversiteten og mangfoldigheden”, siger bibliotekschef Lone Føgh Westphall og tilføjer:

”Der er også mulighed for at se den stand, vi bruger til at præsentere vores fokus på køn og identitet, der kulminerede med den store fest ”Randers Under Regnbuen” i efteråret 2022. Der er stor interesse for sagen i biblioteksverdenen, og derfor har vi for nylig være inviteret til at vise vores arbejde frem på både en national og international samling af biblioteksfaglige, politikere og andre beslutningstagere.”

Bibliotekets bidrag til arrangementet i forbindelse med Pride foregår i Hovedbibliotekets åbningstid lørdag d. 10. juni fra kl. 10 til kl. 15:

Særlig workshop med fjernstyrede robotter

Lav dit eget Pride-badge

Perler i alle regnbuens farver

Selve Pride-arrangementet kan man finde information om via facebooksiden ”Randers Regnbuen” og i deres begivenhed ”Randers Pride”.