Carl Nielsen

Klub Klassisk om Carl Nielsen: Den musikalske menneskekender

15.03.23
Der er lagt op til store udsving i det musikalske humør, når Randers Bibliotek inviterer indenfor til Carl Nielsens indsigtsfulde symfoni om de fire temperamenter i forårets sidste klassiske lytteklub.

Carl Nielsens anden symfoni med undertitlen ”De fire Temperamenter” er månedens værk i Klub Klassisk på Hovedbiblioteket mandag d. 27. marts 2023.

”Det hele startede en dag sidst i 1800-tallet med et besøg på en sjællandsk kro, hvor Carl Nielsen og nogle venner var inde for at få slukket tørsten. Komponisten fik imidlertid mere med derfra end bare velskænket pilsner”, fortæller Mik Stegger, musikformidler på Randers Bibliotek, og fortsætter:

”På væggen hang nemlig fire malede karikaturer af de klassiske græske temperamenter: kolerikeren, sangvinikeren, flegmatikeren og melankolikeren. Selv om komponisten egentlig afskrev de komiske billeder som letbenet underholdning, blev de ved med at dukke op i hans hoved, og år senere kom de til at danne udgangspunkt for symfonien.”

Mik Stegger guider til orkesterværket, så man kan være med uden at have det store forhåndskendskab til klassisk musik. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig via Randers Biblioteks hjemmeside. Billetter uddeles efter først til mølle-princippet.