Olivier Messiaen

Klub Klassisk med himmelstræbende toner på Hovedbiblioteket

17.10.23
Olivier Messiaens musikalske iscenesættelse af Kristi opstigen er på programmet i oktobers Klub Klassisk på Hovedbiblioteket i Randers.

Den franske komponist Olivier Messiaen var en ægte ener, der så farver, når han hørte musik, og hvis personlige filosofi omkring musik og komposition havde dybe spirituelle understrømme. Hans "L'ascension", der betegnes som fire symfoniske meditationer for orkester, tager tematisk udgangspunkt i den bibelske fortælling om Kristi himmelfart. Musikstykket fra 1931 er oktober måneds værk i Randers Biblioteks klassiske lytteklub.

"I eftertiden står Messiaen som en af bannerførerne for den musikalske modernisme. Mange afskriver musik fra mellemkrigstiden og frem som meget kras og nærmest uforståelig, men L'ascension var et af mange Messiaen-værker, der viser, at modernistisk musik sagtens kan være både tilgængelig og smuk," siger bibliotekets musikformidler, Mik Stegger.

Til lytteklubben guider Mik Stegger til værket, så man kan være med uden at have det store forhåndskendskab til klassisk musik. Arrangementet finder sted mandag d. 30. oktober i Kulturhusets Sal, og det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Bestil din billet her.