Bøger, hænder og kaffe

Spotlight på læsekredse med lokal forfatter

14.09.23
Randers Bibliotek har fokus på ensomhed og fællesskaber i efteråret 2023, og torsdag d. 21. september kan læseglade borgere få indblik i et af de klassiske fællesskaber for litteraturelskere - læsekredsen. Til arrangementet kan man også møde den lokale forfatter Aase Thomassen.

Læsekreds, bogklub, læseklub, læsefællesskab - kært barn har som bekendt mange navne. En læsekreds er et klassisk fællesskab, som stadig lever i bedste velgående, hvor en gruppe mennesker læser den samme bog, som de mødes og taler om.

"Vi har registeret omkring 70 læsekredse i Randers Kommune. Som service tilbyder vi blandt andet at låne bøger hjem i sæt, så medlemmerne af læsekredsen har bogen på samme tid. Vi får også hele tiden nye henvendelser og sammensætter nye læsekredse efter ønsker, interesser og bopæl," fortæller Lone Fogh, formidler og kontaktperson for læsekredse på Randers Bibliotek.

Hvis man gerne vil vide mere om læsekredse i Randers Kommune, så kan man møde op til et arrangement på Hovedbiblioteket torsdag d. 21. september kl. 16-17. Alle er velkomne - både eksisterende læsekredse og dem, der vil høre mere om muligheden for at blive medlem af en læsekreds.

Den lokale forfatter Aase Thomassen, der blandt andet har skrevet "Stærke bånd" og "Som en fugl på træk", indleder arrangementet med en samtale om skrivning, litteraturen og livet.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig.