De forbandede år 1+2 kan streames
De forbandede år 1+2 kan streames på Filmstriben.

De forbandede år 1+2 kan streames

Et stærkt bud på et indblik i Danmarkshistorien under besættelsen fortalt over to spillefilm.

Et stykke historie fra en mørk tid i Danmark under 2. Verdenskrig skildres på dramatisk vis hos velhaverfamilien Skov, hvor patriarken Karl - spillet blændende af Jesper Christensen - er direktøren, der er i et dilemma omkring sin fabriks overlevelse i forhold til tysk pres om produktion kontra befolkningens syn på en kollaboratør. Det bringer de store følelser i spil, og familiens sammenhængskraft sættes på prøve.

Filmen foregår i år 1940-43 og har premiere i 2020, og allerede da er en 2'er besluttet, som får premiere to år senere. Begge film er instrureret af Anders Refn.

De forbandede år 2 [foto]
Fra filmen "De forbandede år 2" (2022).

 

Denne film foregår i perioden 1943-45. Her kæmper Karl fortsat med sit livsværk, og i opposition står konen Eva (Bodil Jørgensen), som havde og har nu endnu mere svært ved sin mands samarbejde med besættelsesmagten, og sønnen Aksel er blevet modstandsmand. Det hele får store konsekvenser for familien.

Manuskriptforfatter m.m. Flemming Quist Møller, der markerede sig i både film og TV-serier og bl.a. var kendt for at have opfundet animationsfiguren Jungledyret Hugo, står bag manuskripterne til de to film. Han nåede at skrive manuskriptet til den anden film i serien, men han nåede ikke at opleve premieren før sin død, 79 år gammel, i januar 2022.
Du kan læse et portræt på Den Store Danske i lex.dk & hos DFI.

Du kan se begge film på Filmstriben - klik på en filmplakat:

Læs mere om Filmstriben.
Se et videokursus om Filmstriben på eKurser.nu.