Birthe Hvid Iversen

Birthe
Hvid Iversen

Bibliotekar
Bibliotek:
Telefon:
87 10 68 42

Arbejdsområder
Jeg er bibliotekar i ”Information og digital betjening.” Mine primære arbejdsopgaver er centreret omkring vores digitale formidling. På bibliotekets hjemmeside arbejder jeg med forskellige inspirationslag. Det kan eksempelvis være vores ”karruseller”, som præsenterer nye og spændende materialer, eller materialer relateret til en specifik genre eller et specifikt emne. På den måde fungerer hjemmesiden som en digital udgave af vores fysiske udstillinger på biblioteket.

Derudover står jeg for en del undervisning, eksempelvis ”Dit digitale liv når du dør” og ”Digital tryghed”. Jeg underviser både på biblioteket og ude af huset, blandt andet i forsamlingshuse og i foreninger. Alle er velkomne til at booke et kursus hos os.

Jeg har også udlånsvagter på Hovedbiblioteket og fjernlånsvagter – der hvor vi bestiller materialer hjem, som vi ikke selv har på hylderne. Jeg indgår også i den nationale biblioteksvagt, hvor vi besvarer spørgsmål fra borgere i hele landet.

Hvor finder man Birthe i huset?
På vores kontor, i udlånet og ude omkring i byen i forbindelse med undervisning.

En bog Birthe vil anbefale
”En gentleman i Moskva” af Amor Towles fra 2016. Året er 1922. Vi følger Grev Alexander Rostov, som efter revolutionen slipper for dødsstraf, men idømmes livslang husarrest på det luksuriøse Hotel Metropol i Moskva. Igennem de næste mange år arbejder Rostov som tjener på den restaurant, hvor han tidligere var gæst.

Det er en spændende, poetisk og dybt fascinerende fortælling om kunsten at udholde ensomhed, som på magisk vis flettes sammen med underfundige livsbetragtninger og historiske begivenheder. Rostov er en ægte gentleman og formår på sin helt egen måde at omskabe den triste hverdag til en fest på trods af alt.