Få gamle bøger sendt til din mail
Få gamle bøger digitalt

Få digital adgang til gamle sjældne bøger

20.01.22
Nu giver Det Kongelige Bibliotek dig nem og hurtig adgang til gamle danske bøger, som indskannes og sendes til dig.

I Danmark har der været pligtaflevering siden 1697. Det betyder, at alt, hvad der er udgivet i Danmark siden da som minimum findes på Det Kongelige Bibliotek. Ofte kan du bestille materialerne i bibliotek.dk eller via biblioteket og enten låne bøgerne med hjem eller læse dem på Randers Bibliotek.


Låner efterspurgte bogen "Til Underholdning for Menigmand" fra 1839.

Normalt kan vi skaffe næsten alt fra andre folke-eller forskningsbiblioteker, hvis vi ikke selv har bøgerne i huset. Men ikke denne gang. Denne bog er så sjælden, at den ikke lånes ud, og kun må bruges på bevogtede læsesale på Det Kongelige Bibliotek i København. 

Bøger on demand.
Heldigvis har Det Kongelige Bibliotek lige lanceret et nyt tilbud ”Bøger on demand”. Her kan du i stedet for den lange tur til København få tilsendt en tekstfil med de indskannede bøger, hvis de er udgivet i perioden 1701-1921. Det kræver blot, at du opretter dig som låner på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside med Dit NemID og bestiller det ønskede materiale. 

Tre dage efter at låneren havde bestilt bogen, modtog hun den i sin mail og kunne nu arbejde videre med sit projekt hjemme.

Læs mere om tilbuddet eller kontakt Randers Bibliotek, så hjælper vi dig videre med at bestille lige præcis de bøger, som du efterspørger.