Frivillige til Repair Café i Randers

Stærkt hold af frivillige klar til Repair Café i Randers

16.01.23
Onsdag d. 25. januar kan borgerne i Randers Kommune møde det stærke hold af frivillige, der vil drive Repair Caféen på Randers Bibliotek. Efter en festlig indvielse med kage og bobler kan man få hjælp til at reparere ting og sager, der ellers ville ende i en container på genbrugspladsen.

Intet mindre end 16 frivillige har meldt sig til at drive Repair Caféen på Randers Bibliotek, hvor borgere kan få en hjælpende hånd til at fikse elektronik, tøj og andre ting, der kan genbruges. Det kan være en lampe, der ikke vil lyse, et hul i en højtelsket sweater eller en fjernstyret bil, der ikke vil køre. De frivillige hjælper og guider, så man måske kan klare opgaven selv en anden gang.

”Vi skal gøre noget for miljøet, og der bliver smidt alt for meget ud, der kan repareres. Man må jo hjælpe, hvor man kan”, siger 58-årige Peter Andersen, der er uddannet elektriker og vil gøre sit bedste for at fikse alt, der har en ledning.

Onsdag d. 25. januar kl. 15 bliver Repair Caféen indviet med en tale fra viceborgmester Claus Berggren, og deltagerne bliver budt på et glas bobler og et stykke kage. Herefter er der mulighed for at få vurderet og repareret de ting, man har medbragt. Der er ingen garanti for, at tingene kan fikses, men teamet af frivillige vil gøre deres bedste.

Udvidet åbningstid i Repair Caféen

Den kreative flok af fingernemme frivillige mødtes for første gang onsdag d. 11. januar, og snakken gik livligt og animeret henover de nyindkøbte remedier til reparationer. De frivillige har evner inden for elektronik, mekanik, teknik og alle former for håndarbejde, og sammen udgør de et super kompetent team, der er klar til at hjælpe randrusianerne og gøre en forskel for miljøet.

”Jeg er meget positivt overrasket over, hvor meget de andre kan, og vi kommer helt sikkert også til at inspirere og lære af hinanden. Samtidig kan vi gøre en forskel – det er jo ikke til at holde ud at tænke på, hvor meget der bliver brændt af”, siger 68-årige Lene Buhelt, der på trods af sit engagement i syv børnebørn og to oldebørn gerne vil bruge sin tid og sine evner inden for håndarbejde på at hjælpe til.

På grund af de mange frivillige hænder bliver det muligt at holde åbent to gange om måneden i stedet for den ene, der oprindeligt var planlagt. Man kan derfor komme forbi Randers Bibliotek med sit habengut til reparation den første og den sidste onsdag i hver måned fra kl. 14.00 til kl. 16.30.