Julemanden i Julebogbussen

Når julemanden tager bussen

08.12.22
Sneen dalede stille ned fra himlen som fine hvide vattotter, da julebogbussen trillede ind foran Børnehuset Tryllefløjten i Romalt onsdag d. 7. december 2022. Børnene gjorde store øjne og hviskede mellem hinanden: ”Julemanden er derinde”.

”Jeg er faktisk altid sød.”

”Også mig.”

”Og mig!”

Børn ved godt, hvordan man skal imponere julemanden. De samler sig omkring den langskæggede, rødklædte og sagnomspundne figur, der i dagens anledning har taget julebogbussen i stedet for kanen. Så kan han nemlig også læse en julehistorie for børnene fra Børnehuset Tryllefløjten.

Dagens historie er ”Da Boris blev julebjørn”. Bjørnen Boris vil helst sove vintersøvn, men det lykkes for dyrene i skoven at engagere ham i julemandsgerningen – meget imod Boris’ vilje. Børnene lytter, spiser pebernødder, lader øjnene vandre over de mange bøger i bussen – og ler hjerteligt, da Bjørnen Boris brænder sin bagdel på vej ned gennem skorstenen.

10 år med Julebogbussen

Julebogbussen kører på 10. år fra Randers Bibliotek. Til en forveksling ligner den Bogbussen, der til daglig kører ud til byerne i Randers Kommune, men indeni finder man enten julemanden, nissepigen eller musiknissen. De læser, synger eller fortæller

”Det skal først og fremmest være en hyggelig oplevelse. Jeg elsker at tale med børnene om alt det, der optager dem ved julen. Og så lytter jeg selvfølgelig til, hvad de ønsker sig. Det kan være alt fra legetøj eller en computer til ét eneste juleønske om, at hele familien er samlet juleaften”, fortæller julemanden fra sin plads mellem bøgerne i Julebogbussen.

”Julebogbussen er bibliotekets julegave til alle de børn, der bruger bibliotekets bogbus hele året til at gå på opdagelse i eventyr, spænding, fagbøger og alverdens andet litteratur”, tilføjer bibliotekar Jørgen Ledet, der trods sine 10 år i arbejdet med Julebogbussen aldrig selv har truffet julemanden.

Man kan booke Julebogbussen til vuggestuer, børnehaver og skoler, og den kører onsdag og torsdag i december. Der er åbent for booking hvert år fra d. 1. november, og den er fuldt booket for i år. Man kan dog stadig booke den almindelige bogbus til masser af spændende oplevelser for institutioner i hele Randers Kommune. 

Her kan du booke Bogbussen til din institution