Der er toner fra det 20. århundrede på plakaten i oktobers Klub Klassisk.
Der er toner fra det 20. århundrede på plakaten i oktobers Klub Klassisk.

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Musik

Klub Klassisk - Olivier Messiaens "L'ascension"

30.10.23
Højstemt himmelfart i lytteklubben!

Olivier Messiaens musikalske iscenesættelse af fortællingen om Kristi Himmelfart, "L'ascension" fra 1935, er et fint eksempel på, hvad modernisme også kan være indenfor musik.

Hans navn er ellers nært knyttet til meget kompromisløse, eksperimenterende strømninger i det 20. århundredes moderne musik, og i sin tid underviste han kommende arvtagere som Karlheinz Stockhausen og Pierre Boulez i komposition.

"L'ascension" er imidertid en symfonisk meditation fuld af højtidelighed og inderlighed, og musikken styrer udenom den meget grænsesøgende vinkel på tonalitet og rytmik, som Messiaen arbejdede sig frem til senere i karrieren.

Kom med og hør både selve musikken og Randers Biblioteks musikformidler Mik Stegger guide til tonerne, så man kan være med uden at have det store forhåndskendskab til området.

Arrangementet afholdes i Kulturhusets sal, så der er god plads til os - og der er som altid kaffe på kanden ved Klub Klassisk. Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendig via knappen her på siden.