Lena Lone og Inger læser julehistorier

Julehistorier er ikke kun for børn

30.11.23
Julen har fundet vej ind blandt boghylderne på Randers i Bibliotek i form af både juletræer, julepynt og stakkevis af julebøger. På alle hverdage i december er der nissehistorier for børn i julestuen, men tre gange er højtlæsningen forbeholdt de voksne.

Højtlæsning er ro, nærvær og fællesskab. Når vi læser højt for vores børn, styrker vi både børnenes sprogforståelse, kognitive udvikling, opmærksomhed og evne til empati. De gode grunde til højtlæsning i hjemmet står altså i kø, men også voksne mennesker kan få meget ud af at lytte til en historie.

”Vi har gode erfaringer med, at højtlæsning for voksne skaber både gode oplevelser, spændende input og fællesskab. I 2023 har vi tilbudt guidet fælleslæsning på alle biblioteker og flere ældrecentre i Randers Kommune, og deltagerne har meldt utrolig positivt tilbage. Men nu står højtlæsningen i julens tegn, og vi håber, at de fremmødte får både hyggelige stunder og julestemning med hjem,” siger Lone Fogh, formidler på Randers Bibliotek.

Højtlæsning af julehistorier for voksen finder sted på de tre mandage i december før jul fra kl. 14 til 14.30. Man er velkommen til at medbringe strikketøj eller andre nørkleting, og biblioteket byder på kaffe og te til deltagerne. Det er gratis at deltage, og man skal ikke tilmelde sig.