Filmvurdering

Forfatter: Frans Rasmussen

Kort om filmen

"I'll be back!" Arnold Schwarzenegger er tilbage i denne 5. film i den skelsættende serie. Et brag af en actionfilm. Fra 15 år

Beskrivelse

Filmen åbner med en remake af dommedagsscenerne fra Terminator 2, der repeterer seriens univers. Verden ligger i ruiner, men oprørslederen John Connor sætter alle sejl ind for at bekæmpe forsvarsprogrammet Skynets dominans. Skynet sender en Terminator tilbage til 1984 for at slå Connors mor Sarah ihjel og dermed ændre fremtiden. Connor sender sergent Kyle Reese tilbage til 1984 for at beskytte Sarah. Sarah er i denne nye film en særdeles handlekraftig kriger, der ikke har brug for beskyttelse. Men i kampen mod fjenden danner Kyle og Sarah en alliance med den aldrende cyborg i form af Schwarzenegger, der betegner sig selv som "gammel, men ikke forældet!"

Vurdering

James Camerons to første film i serien var trendsættende for genren, mens de to følgende film var skuffende. Men det lykkes faktisk med denne 5. film at overraske og give historien nye dimensioner. Den inkorporerer elegant Camerons univers i den uforudsigelige handling. Det vil absolut være en fordel at kende de andre film for at kunne følge med i handlingens tidsforskydninger. Effekterne er overvældende, og man føler sig konstant underholdt og kan godt leve med en ultratynd morale: fremtiden er ikke fastlagt!

Andre film om samme emne

Serien har haft afgørende betydning for hele genren, fx film som The matrix og RoboCop complete collection