Lektørudtalelse

Forfatter: Pernille Poulsen

Kort om bogen

For læsere, der vil vide mere om collagen som middel til smukkere hud samt som generelt helseprodukt, der blandt andet menes at kunne afhjælpe gigt og utæt tarm. Bogen kombinerer facts om collagen med opskrifter

Beskrivelse

Introduktion til collagen - et stof, der findes naturligt i vores krop, men som svinder med alderen. Hvilket fx ses ved at huden bliver slappere og man får ømme led eller udvikler slidgigt. Den god nyhed er, at man selv kan tilføre kroppen collagen og på den måde afbøde effekterne af den aftagende collagen. Collagen udvindes, når man langtidskoger ben, hud, brusk og knogler fra fisk og dyr - typisk i supper og simreretter. Til slut i bogen findes mere end 50 collagenrige retter, du selv kan lave. Der er også opskrifter på bone brooth - et slags langtidskogt collagenboost. Bogen er skrevet af læge Jerk Langer og sundhedsredaktør Karen Lyager. Opskrifterne er udviklet af kok Kjeld Sørensen

Vurdering

Grundig og dog letforståelig bog, der ikke kræver de store forudsætninger

Andre bøger om samme emne

Der findes enkelte videnskabelige værker og artikler om collagen, men disse henvender sig ikke til almindelige læsere. Emnet minder en del om bøger om antiinflammatorisk livsstil og gigt som fx Velsmurt og 21 helbredende dage med antiinflammatorisk kost