Lektørudtalelse

Forfatter: Morten Brynildsen

Kort om bogen

Kom med ind i slagtermester Lunds verden, hvor slagterhåndværkets hemmeligheder bliver afsløret. En samtale- og kogebog skrevet til foodies, der bruger rigeligt smør

Beskrivelse

En bog med flere facetter. Dels er det historien om familien Lund og den slagterforretning, de har opbygget over generationer. Dels et indblik i slagterens verden; håndværket, metoderne og ikke mindst kødets karakteristika og anvendelsesmuligheder. Ikke mindst er det en kogebog med klassiske opskrifter, som bedstemor vil kunne genkende og værdsætte. Indeholder ca. 50 opskrifter (forretter, hovedretter, desserter, brød, pølser og postejer) og hertil en større mængde tilberedningsanvisninger på forskellige udskæringer. Rigt illustreret

Vurdering

Historien om familieforetagendet Lund er mest relevant for dem, der enten har en historisk interesse for faget eller har deres gang i København. Opskrifterne er derimod for alle. Og der er guld gemt heri: Slagterens hemmelige tips og tricks. Opskrifterne emmer af respekt for den gode råvare, og det er tydeligt, at de er lavet med en stor mængde faglig stolthed, madglæde og fokus på velsmag

Andre bøger om samme emne

Kogebogsdelen minder om Grønbechs fremragende Vildt på gaflen og Fisk på gaflen såvel som den frankofile Gris & søn. For mere om tilberedning af lam og får se Lam & får, og for mere om indmad anbefales Inderlig