Lektørudtalelse

Forfatter: Dorthe Marlene Jørgensen

Kort om bogen

Kogebog der hylder kål i alle afskygninger, både til hverdag og fest. For dem, der vil inspireres til at bruge mere kål

Beskrivelse

Efter forordet følger et afsnit om hvordan bogen kan bruges og hvordan den er bygget op, blandt andet ikoner for hvilket kød forfatteren anbefaler til retterne. Herefter følger et lille afsnit om forskellige tilberedninger af kål. Så følger de mere end 130 opskrifter, der er delt ind i fire kategorier: de lette, som er typiske hverdagssalater. De fyldige, der kan fungere som hele måltider i sig selv, fx rå blomkålspaella med rosenkål og chorizo. De festlige til fx jul og nytår, et eksempel er nytårsfest-salat med jordskokkechips og urter. De hurtige, som er retter der er lige til at tage med på farten, blandt andet Sesamkebab. Til sidst i bogen er der 4 registre, blandt andet et råvareregister, hvor man kan slå sin råvare op og se hvilke af bogens opskrifter den indgår i. Forfatteren står bag online-fællesskabet SalatTøsen som hun oprettede på Facebook i 2013

Vurdering

En rigtig flot kogebog der formår at inspirere til at bruge mere kål. Opskrifterne er overskuelige, og råvarerne er til at få fat på. Kogebogen er spækket med lækre, appetitvækkende billeder af hver eneste ret. De fire registre bag i bogen gør kogebogen særdeles brugervenlig

Andre bøger om samme emne

Mette Løvbom har tidligere udgivet SalatTøsen. En anden kogebog om kål er Den lille superkål bibel, der dog ikke er så omfattende som nærværende bog