Lektørudtalelse

Forfatter: Frederik Nielsen

Kort om bogen

Salatbog med opskrifter der især henvender sig til dem der er på Low FODMAP-diæt, med masser af ideer til at fylde salatskålen med hensyntagen til mavens ve og vel. Kan bruges af alle der vil inspireres til nye salater

Beskrivelse

Bogen beskriver ganske kort hvad FODMAPs er og opfordrer til at udnytte de muligheder man har, fremfor at fokusere på de mange begrænsninger der er på Low FODMAP-diæten. Opskrifterne er inddelt efter kalorieindhold og rangerer fra de helt lette tilbehør og simple anretninger til måltidssalater der kan serveres til frokost og aftensmad uden yderligere tilbehør. Ved alle de opskrifter der bruger ingredienser med FODMAPs angives hvor mange gram man maksimalt må få af ingredienserne pr. portion, så man kan holde sig under grænsen og undgå at få mavepine. De fleste af opskrifterne har tips til salaterne, om de er egnede til madpakken og hvilket tilbehør der vil klæde dem. Salatfabrikken startede på Facebook og forfatteren er uddannet klinisk diætist med egen klinik og har tidligere udgivet Salatfabrikken

Vurdering

Bogen giver fin inspiration og har flotte billeder til hver enkelt opskrift. Bogens bløde omslag er ikke i samme kvalitet som Salatfabrikken

Andre bøger om samme emne

Der er efterhånden en del titler med fokus på tarme og kosten fx GAPS kogebogen, Tarme i topform, Elsk din tarm samt flere om Low FODMAP fx Sund mave og Glad mave med Low FODMAP