Lektørudtalelse

Forfatter: Line Hoffgaard

Kort om bogen

Denne pastakogebog byder på en kulinarisk rejse gennem Italiens regioner og små lokale restauranter. Anbefales til alle, der holder af autentiske pastaretter

Beskrivelse

Kogebog med 50 opskrifter på pastaretter. Bogens udgangspunkt er en rejse gennem tolv italienske regioner fra Turin i nordvest til Catania i sydøst. Imellem opskrifterne er der anekdoter om de italienske byer og små lokale restauranter, der besøges. Mange lokale kokke bidrager med opskrifter i bogen, og der er billeder af både retter, bylivet og køkkenerne. Bogen kommer også omkring forskellige pasta- og meltyper, pastadej med og uden æg o.l. Oversat fra svensk. Sara Berg er en svensk journalist, som skriver om mad og kultur

Vurdering

En kogebog med autentiske opskrifter i et retroagtigt udtryk. Opskrifterne er enkle med få ingredienser og udtrykket i ord og billeder rustik og autentisk. Alle kan være med på de enkle opskrifter, som består af få gode råvarer, som også fås herhjemme. Idet halvdelen af bogen er anekdoter om kokke og lokale restauranter, vil bogen også appellere til mere seriøse amatørkokke

Andre bøger om samme emne

Trods populariteten på de danske middagsborde er der udkommet få danske kogebøger udelukkende om pasta de seneste ti år. Pasta med passion er et dansk bud på en pastakogebog. Antonio Carluccio's pasta byder på et bredt udvalg af pastaretter af den kendte italiensk-engelske pastakok Carluccio