Lektørudtalelse

Forfatter: Stine Grabas

Kort om bogen

Om danskernes madvaner fra 1940 til i dag. En historisk gennemgang om vores mad, hvor udvalget har været påvirket af tidens tendenser. For kulturhistorisk interesserede - med hang til mad

Beskrivelse

Danskernes madhistorie bliver udfoldet i kronologisk rækkefølge. Den starter med 1940'ernes krisetid, hvor madspild er et fyord. Bogen tager os med på en rejse, hvor vi møder Conrad og Aksels vinaigrette, spaghetti, Taffel-chips, Maggi-kødterningen, madsminke, madpyramiden, lørdagskylling, salmonella og det nye nordiske køkken med Claus Meyer og Mette Blomsterberg i spidsen. Teksten er ledsaget af billeder fra tiden og gamle opskrifter på fx drømmekage fra Brovst

Vurdering

Interessant gennemgang af danskernes madvaner. Bogen tegner de store linjer og det er lidt sjovt at blive mindet om, hvad vi tidligere har puttet i munden. Bogen kan bruges som overblik over danskernes madkultur og som nostalgisk hyggelæsning

Andre bøger om samme emne

Dansk madkultur finder man også i Rug & rugbrød og Mad, drikke og tobak. Vi mødes i Brugsen giver et kulturhistorisk blik på de varer, danskerne gennem tiden har købt, som fx OTA Solgryn