Lektørudtalelse

Forfatter: Heidi Buur Pedersen

Kort om bogen

Hvis du tror japansk mad kun handler om sushi, bør du læse denne lækre sag, der anbefaler en brøkdel af de mange tusinde spisesteder, der findes i Tokyo. Indeholder også opskrifter, etikettetips og praktiske råd til rejsen. Uundværlig guide til dem der planlægger Tokyo som næste rejsemål

Beskrivelse

Der er 150.000 spisesteder i Tokyo, og til sammenligning er der 10.000 i New York. Så for forfatteren, den svenske madskribent Jonas Cramby, er det umuligt at lave den top 3 han ofte bliver spurgt om. Han har alligevel begivet sig ud i denne guide til over 70 restauranter, som er delt op i ramen-suppe, udon-nudler, sushi, kaffesteder, barer m.m. Der er opskrifter på fx japansk curry og gyoza, vejledning til betjening af ramen-maskine, faktaboks om køsystemet, og bagest i bogen to sider med praktiske råd, som Cramby gerne selv ville have kendt, første gang han var afsted. Smudsomslaget er samtidig et metro-kort med en kort etikette-manual og lille parlør

Vurdering

En superlækker guide der sprudler af smittende begejstring, og hvor læseren får meget mere end tips til gode restauranter. Fyldt med interessant og nyttig viden, og fortalt i et hipt sprog, der matcher det rå layout og de mange stemningsfulde fotos

Andre bøger om samme emne

 Guide til det japanske køkken giver generel info om japansk mad og kultur. Den grafiske roman Senseis mappe. Bind 1 giver en anden, mere sanselig indgang til det japanske køkken