Lektørudtalelse

Forfatter: Martin Jørgensen

Kort om bogen

Praktisk håndbog om at samle tang, skaldyr og strandurter ved kysterne, samt hvordan man bruger dem i køkkenet. For natur- og madglade samlere

Beskrivelse

En guide til 41 spiselige arter af de i alt cirka 275 arter af tang, der findes i de danske farvande. Der kan dog også samles andre ting ved vandet, som fx en række strandurter og skaldyr. Der indledes med en beskrivelse af havets liv, kysttyper og forholdsregler i forbindelse med fouragering. Bogens tre hovedafsnit drejer sig om tang, skaldyr og strandurter, og består hver af en generel introduktion, hvorefter de enkelte arter beskrives. Hver art fylder cirka et opslag med tekst og fotos, indeholder voksested, kendetegn, høst, og tips og tricks til brug i køkkenet. Der advares på fornuftig vis gennem bogen, om selvfølgeligt ikke at spise indsamlet der er fordærvet, eller noget man ikke er sikker på hvad er. Bogens forfattere er begge erfarne sankeguider, og har tidligere udgivet guides til at sanke i naturen

Vurdering

Kombinationen af at tang er blevet udråbt som superfood, og at det er smart at sanke, gør at denne bog potentielt kan blive populær i visse kredse. Tang, urter og skaldyr formidles fint og grundigt, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang med høsten ved havet. Bogens størrelse gør den egnet som felthåndbog, når man har waders på

Andre bøger om samme emne

 Tang har mere fokus på opskrifterne, og knap så meget på høsten. Tang omhandler tang som et fænomen i både gastronomi og industri