Lektørudtalelse

Forfatter: Kirstine Hagen Thomasen

Kort om bogen

Spændende opskrifter på hovedretter og tilbehør af ingredienser sanket i den vilde natur. For gourmeter og naturelskere

Beskrivelse

Thomas Laursen er professionel sanker og har blandt andet leveret de berømte myrer til Noma. I denne kogebog giver han også et par sanketips men fokuserer hovedsageligt på, hvordan de vildsamlede blade, nødder, tang med mere kan anvendes i køkkenet. Her er et par lette hovedretter, men flest opskrifter på tilbehør og smagsgivere. Mange af kondimenterne er syltet, saltet eller fermenteret for dels at sikre holdbarhed, dels få de helt rigtige smagsnuancer frem

Vurdering

"Vild mad i køkkenet" er en smuk og inspirerende bog som vil tiltale både gourmeter og naturelskere - både dem som rent faktisk vil kaste sig over dens opskrifter og dem som vil nyde den på coffee table-måden

Andre bøger om samme emne

Der findes en del om emnet, blandt mange andre Meyers store naturalmanak og Spis dit ukrudt. "Vild mad i køkkenet" kan sagtens måle sig med disse. Samme forfatter har desuden tidligere begået Vild, der har større fokus på de naturområder, hvor de spiselige planter findes