Lektørudtalelse

Forfatter: Lone Krøgh

Kort om bogen

Kogebog med grønne udgaver af kendte og elskede farsretter som fx frikadeller, hakkebøf og boller i karry. For vegetarer, veganere og alle andre, der gerne vil spise mindre kød

Beskrivelse

Produktion af kød belaster klimaet, så vi bliver nødt til at nedsætte vores kødforbrug. Kirsten Skaarup, som er kendt for sine mange og meget brugte grønne kogeboger, giver her alternativer til kødfars. Hendes plantefars er baseret på bønner, nødder, linser og ærter, æggeerstatning og forskellige smagsgivere. Plantefars smager ikke som kød og skal ikke smage som kød. Til gengæld er hjemmelavet plantefars proteinrig, velsmagende og klimavenlig. Mange vil nødig slippe velkendte livretter som fx frikadeller, forloren hare, postej og burgere, så der er hjælp at hente i denne gennemillustrerede kogebog med opskrifter baseret på plantefars

Vurdering

En fin og inspirerende kogebog med et flot layout og en varieret billedside. Opskrifterne er letforståelige og garneret med gode og anvendelige tips. De fleste af os laver vel traditionelle frikadeller og anden farsmad uden opskrift, hvorimod plantebaserede versioner kræver andre ingredienser og arbejdsgange. En kogebog som denne vil derfor være absolut brugbar i de køkkener, som gerne vil være grønnere

Andre bøger om samme emne

Der kommer mange gode vegetar- og veganerkogebøger i disse år. Fx Veganske livretter, Vegetarisk junkfood, Mega vega og Nemt vegansk