Lektørudtalelse

Forfatter: Frederik Nielsen

Kort om bogen

Kogebog om neurogastronomi. For dem som gerne vil udfordres i madlavningen og gerne vil vide mere om at tilberede det perfekte måltid

Beskrivelse

Neurogastronomi er et fænomen som er opstået inden for de sidste 10 år. Forfatterne er henholdsvis kok, som målrettet har beskæftiget sig med emnet de seneste år, og journalist og ambitiøs amatørkok med interesse for emnet. Bogen er halvt teori og halvt opskrifter og indledes med kapitler om sanserne og gennemgang af grundsmagene, om adfærdspsykologi og hvordan måltidets omgivelser indvirker på smagsoplevelsen og om hvordan neurogastronomien kan bruges adfærdsregulerende, så vi spiser sundere. Derefter følger opskrifter på både hverdags- og festmad, der er opbygget og præsenteret i henhold til neurogastronomiens retningslinjer

Vurdering

Bogen er teksttung og kræver mere forberedelse end en typisk kogebog, men det er interessant baggrundsviden bogen giver, og den kaster et anderledes lys over madlavningen. Flere af opskrifterne er nemme at gå til når man har forberedt sig, ligesom de fleste ingredienser er til at købe i velassorterede supermarkeder. Bogen har billeder til opskrifterne hvilket er godt for overskueligheden

Andre bøger om samme emne

Der er ikke udgivet megen litteratur om emnet, da det stadig er ret nyt, men der er ligheder med fx Det molekylære køkken. Kulinarisk sensorik har også fokus på hvad der kan skabe det perfekte måltid