Lektørudtalelse

Forfatter: Conni Boll Christensen

Kort om bogen

Ind med hjemmelavet budding og ud med den gule pulverversion. Sådan lyder budskabet i denne dessertkogebog for alle, der har god tålmodighed og ikke frygter hverken husblas eller fløde i store mængder

Beskrivelse

Efter indledningen er der en illustreret gennemgang af grundprincippet i at fremstille en cremebaseret budding. Cremen fremstilles af mælk, fløde, sukker og æggeblommer, stives med husblas, lettes med flødeskum og efter mindst 6 timer i køleskabet er den dirrende dessert klar. Der kan tilsættes forskellige smage i form af frugter, krydderier, alkohol, chokolade, saft, te eller blomster. Bogen indeholder 25 opskrifter, hvoraf et par stykker er gélerande, dvs. saftrande uden flødeskum. Hver dessert præsenteres over 4 sider med foto, tips og ideer til pynt og godt tilbehør. Bogen har 14 sider med buddingtilbehør, som sovse, kompotter og bagt frugt. Afsluttes med register

Vurdering

Udseendet og nydelsen er i højsædet i denne inspirerende og lettilgængelig kogebog, der ligger i forlængelse af trenden med at genindføre mormormad. Ikke for helt nybegyndere, da fremstillingen kræver en sikker hånd, når der skal jongleres med temperaturer, husblas og støbning i forme

Andre bøger om samme emne

 Alt om kaffe og gode gamle Frøken Jensens kogebog indeholder afsnit om buddinger