Lektørudtalelse

Forfatter: Frederik Nielsen

Kort om bogen

Kogebog til sejlere med opskrifter og gode råd til madlavning selv i en lille kabys og når du er i land. Til fritidssejleren som gerne vil inspireres til både korte og længere ture. Mange af opskrifterne kan også bruges på campingture og lignende

Beskrivelse

Opskrifterne er opdelt i retter til at lave til søs, retter som kan laves når man er i havn eller fx på en strand, heriblandt grillmad, og retter man kan lave derhjemme før turen og tage med. Desuden forslag til indretning af kabyssen og basisvarer til sejlturen, vinguide og forslag til kolde og varme drikke, guide til filetering af makrel og til madlavning i trykkoger. Opskrifterne dækker både morgenmad, frokost, salater, kødretter, desserter og drinks. Forfatteren sejler selv og er mad- og vinskribent

Vurdering

Bogens ideer til fx gode havnebyer og sejlerevents tager udgangspunkt i England og er ikke relevant for Danmark, men der er mange gode råd og forslag til sejleren så kosten ombord kan blive mere varieret og sund uden at gøre madlavningen besværlig eller for pladskrævende. Bogen er fyldt med gode fif fra andre sejlere og har flotte billeder

Andre bøger om samme emne

 Søulkens livretter er en ældre lignende bog. Opskrifterne i "Kogebog til søs" minder om dem man finder i andre kogebøger fx Middag med Jamie og River Cottage kogebogen. Da flere af opskrifterne er til havnen eller stranden er der ligheder med bøger som Camping - mad & ferie og Heibergs grillhits