Lektørudtalelse

Forfatter: Frederik Nielsen

Kort om bogen

Kogebog til gæstemiddage med masser af inspiration i opskrifter og menuer samt ideer og hjælp til planlægningen af festmiddagen, så det bliver overskueligt at have gæster. Kan også bruges i hverdagen

Beskrivelse

Opskrifterne er inddelt som en komplet menu med velkomstdrikke, snacks, forretter, hovedretter, tilbehør og desserter. Bagest er der et afsnit med forskellige basisopskrifter på fx brød, dressinger mm. som forfatteren bruger til menuerne. Opskrifterne er en blanding af inspiration fra forfatterens rejser gennem hendes liv og retter velkendte i det danske køkken og er hendes egne favoritter til gæstebud. Der er angivet tidsforbrug, prisoverslag og antal personer ved opskrifterne, samt beskrivelser af hvad der kan forberedes i forvejen. Bogen er lavet i samarbejde med forfatterens datter, som bl.a. har stået for fotografier og layout

Vurdering

Bogens opbygning gør det overskueligt selv at sammensætte en menu, men ved hver opskrift er der også menuforslag med retter, der passer til. Angivelsen af hvilke opgaver der kan udføres i forvejen, og hvor længe maden kan holde sig er en god hjælp til planlægningen, og vil være til stor gavn for urutinerede kokke. Langt de fleste ingredienser er almindelige i supermarkeder

Andre bøger om samme emne

Biblioteket har flere bøger med hjælp til festmiddage og Stor fest - lille køkken har flere ligheder hvor fx Når livet er en fest og Festlige gæstebud favner bredere med fødselsdage, brunch og lignende