Lektørudtalelse

Forfatter: Henrik Munch Jørgensen

Anvendelse/målgruppe/niveau

Elevens verden er en begynderbog i pædagogisk psykologi, som søger at give forståelse for, hvordan det er at være elev. Bogen giver en indføring i psykologiens verden og henvender sig overvejende til lærerstuderende, men undervisere og andre med interesse i undervisning kan også anvende bogen.

Beskrivelse

Bogen er bygget op over fire hovedafsnit. Det første afsnit giver de basale faglige redskaber til at komme ind i psykologiens verden ved at give et overblik over de forskellige psykologiske retninger. Andet afsnit handler om socialisering og eleven som en del af samfundet. Tredje del tager fat på læringsteorierne. Og bogens fjerde og sidste del omhandler følelser, motivation og identitet. Det lykkes for Imsen at præsentere de fleste af de store psykologiske teoretikere og deres teorier i et teoretisk velfunderet sprog.

Sammenligning

Denne bog er den fjerde reviderede udgave af bogen, men den første udgave på dansk. Revideringen er ikke blot en revidering, men en gennemrevidering. Næsten alle kapitler er omskrevet og der er tilføjet helt nye kapitler. Og som noget helt nyt afsluttes alle kapitlerne med spørgsmål og opgaver, som er meget anvendelige på læreruddannelsen. Bogen er velegnet som psykologisk grundbog og er oplagt at anvende sammen med Imsens bog om almen didaktik Lærerens verden : indføring i almen didaktik, 2005.

Samlet konklusion

Elevens verden er en god grundbog til anvendelse på læreruddannelsen. Velskrevet og fagligt kompetent med en god faglig bredde og dybde