Lektørudtalelse

Forfatter: Ellen Lind Jensen

Ellen Møller kender vi fra forskellige andre titler om kost i helbredelsesøjemed. Hun har livslang erfaring som kostvejleder og samler i denne bog et sandt væld af informationer om sammenhængen mellem forkert, utilstrækkelig kost og sygdomme i muskler og led. Hun argumenterer bl.a. mod tidens kostguruer, der vil fjerne mest muligt fedtstof fra maden. Det er usundt for bevægeapparatet, der netop har brug for de rigtige fedtstoffer. Fedtstoffer kan endda medvirke til vægttab, venner! Den teoretiske viden formidles på en klar og forståelig måde. Hertil kommer, at holdningen er udogmatisk overfor almindelige menneskers kostvaner. Med andre ord: kostomlægningen behøver ikke bryde radikalt med almindelig dansk hverdagspraksis i køkkenet. Selv stimulanserne (kaffe og alkohol) behøver man kun skære ned på i en afgrænset periode, - en særdeles forbrugervenlig indstilling! Størstedelen af bogen optages af madopskrifter, jeg ganske vist ikke har afprøvet, men ud fra mit husmoderblik ser de både fornuftige og velsmagende ud. Der er mange - og de er varierede. God indholdsfortegnelse, stikordsregister, litteraturliste, ernæringstabeller og tabeller for mål og vægt. Meget alsidig og anvendelig bog i forlagets sædvanlige udstyr