Emneord
kaffe
Hvor finder jeg materialet på biblioteket?
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Format
illustreret i farver
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
66.88
Beskrivelse
Indhold: Kaffens historie ; Den ædle smag ; Hjemme i dit køkken ; Espresso ; Lidt, men godt, om te ; Lidt, men godt, om chokolade ; Amokkas 10 kaffebud ; Opskrifter ; Varme & kolde drikke ; Det søde køkken ; Det salte køkken
ISBN
8756767188
Udgave
1. udgave, 1. oplag
Omfang
215 sider
Forlag
Politiken
Målgruppe
alment niveauvoksenmaterialer
Anmeldelser
Jyllands-posten, 2002-11-24
Lektørudtalelse
Titlen er meget rammende til denne flotte, veltilrettelagte og inspirerende bog om især kaffe og kager. Forfatteren (født 1964) er indehaver af kaffehuset Amokka på Østerbro i København og medforfatter til de formidable kogebøger Suveræne salater og brillante buffeter (2000) og Geniale gryderetter og superbe supper (2001). De første 100 sider i Kaffeslabberas handler om kaffe, så det er en lyst. Kaffesorter, -produktion, -blandinger og opbevaring af de umalede bønner. Derefter en vejledning til den gode espresso og en række opskrifter på kaffedrikke (og enkelte te- og chokoladedrikke til anderledes smagsløg). Og så kommer vi til de meget lækre kager, hvor en kageglad lektør som jeg straks kan se, at jeg bliver nødt til at afprøve en del. Der er bl.a.: Fragilité, kiksekage, ostekager, tiramisu, æblekager, savarin, frugttærter, appelsinkage, kirsebærkage, lagkager, muffins, cookies, biscotti samt desserter. Bogens sidste del er spændende opskrifter på forretter, hovedretter, sandwichs, burgere og salater fra Amokkas repertoire. Af andre kaffebøger kan nævnes den ligeledes flotte Alt om kaffe (2001) af Banks, som indeholder 2/3 faktaoplysninger og 1/3 opskrifter, og Kaffe (2000) af Rud Christiansen, som mest er faktuelle oplysninger
Læs hele anmeldelsen