Forlagets beskrivelse af: Historier om Amerika af Michael Bach Henriksen m.fl.

Historier om Amerika er den første brede gennemgang på dansk af nyere amerikansk litteratur – fra 1980 til i dag. USA har altid fostret en særdeles rig og livskraftig litteratur, og de seneste 30 år er ingen undtagelse. Vietnamkrig og miljøkatastrofer, yuppiekultur og kernefamilie i krise, politisk puritanisme og terror i nationens hjerte: Det er alt sammen til stede hos de amerikanske forfattere, og man får næppe et sandere billede af USA end det, man kan stykke sammen af denne mangfoldighed af stemmer og fortællinger. Historier om Amerika præsenterer de vigtigste strømninger, tendenser og forfattere fra 1980 og frem til i dag, en periode, som ikke tidligere har været beskrevet på dansk. Bogen er bredt formidlende, men går også i dybden med sine emner. Den kan således både bruges som generel introduktion til perioden og som en vejviser for alle dem, der i forvejen læser ny amerikansk litteratur, men som gerne vil dybere ind i stoffet. Om bogens forfattere
 Historier om Amerika er skrevet af en række eksperter i amerikansk litteratur fra både den journalistiske og akademiske verden. 
Bogen er redigeret af Michael Bach Henriksen (cand. mag. i litteraturhistorie og amerikanske studier og kulturredaktør på Kristeligt Dagblad) og Tonny Vorm (cand. mag. i amerikanske studier, litteraturkritiker ved Dagbladet Information og redaktionschef på magasinet Euroman).