Forlagets beskrivelse af: Begravet i stilheden af Tove Alsterdal

Lars-Erkki Svanberg, der engang var Sveriges hurtigste skiløber, bliver fundet død på gården Rauhala i Tornedalen nær den finske grænse.. Hakket ihjel med sin egen økse.

Samtidig dræber en russisk gangsterleder sin bedste ven i Sankt Petersborg og flygter over grænsen.

Imens er journalisten Katrine, fyret fra sit job som reporter i London, taget tilbage til Stockholm for at rydde op i sin mors lejlighed, efter moren er blevet indlagt på et plejehjem. Her finder hun en række uåbnede breve fra en ejendomsmægler og opdager, at ikke alene er moren ejer af et gammelt hus i Tornedalen, men også at en anonym køber er villig til at betale et millionbeløb for den faldefærdige bygning.  

Det iskolde Tornedalen bliver omdrejningspunktet, hvor disse skæbnetråde langsomt væves ind i hinanden, og Katrines rejse til Tornedalen bliver en opdagelsesfærd tilbage gennem hendes egen familiehistorie og en søgen efter hendes egen identitet. Men det bliver også en rejse, hvor hun tvinges til at konfrontere de tragiske skæbner, som blev de svenske udvandrere til del, der i 1930’erne rejste til det stalinistiske Sovjetunionen for at være med til at skabe den socialistiske arbejderstat.  

Begravet i stilheden er en storslået slægtsroman om menneskers jagt på et bedre liv, om skæbnesvangre beslutninger, om bristede drømme, generationers fortielser og løgne, om hvordan mennesker sjældent er, hvad de giver sig ud for at være. Det er en roman, som trækker tråde gennem hele det 20. århundrede, som strækker sig fra Tornedalen i Nordsverige og langt ind i det, der engang var det sovjetrussiske imperium, og som ved sin afslutning knytter fortid og nutid sammen i et dramatisk klimaks.