Yoga festival
Yogafestival

Et liv med yoga - Randers Yoga Festival 27.& 28. august

22.08.16
Randers er vært for den internationale Yoga Festival d. 27. og 28. august og biblioteket har fået yogaunderviser Helene Dorf fra Randers til at fortælle om hvad yoga har betydet for hende.

Hvordan kom du i gang med at dyrke yoga og hvordan har dit liv formet sig, med yoga som aktivt element?

Helene fortæller:

"Din krop elsker dig – så vær go’ ved den"

Jeg er vild med den blide hatha-yoga, hvor der er god tid til de lange stræk og den dybe vejrtrækning. Men sådan har det ikke altid været.
Jeg startede min yogapraksis som studerende i Aarhus for mere end ti år siden. Hver torsdag aften gik jeg til ashtanga-yoga – en noget mere fysisk krævende yogaform end hatha-yogaen.

Dengang som nu, var jeg vild med at bevæge mig til rytmen i mit åndedræt, og vild med den måde yogaen stilnede mit sind på. 

Mens jeg gik dér op ad Ny Munkegade på vej hjem fra yoga, var jeg tilsvarende vild med fornemmelsen af stærke armmuskler og stramme baller.

Yoga - som middel mod stress

Siden fik jeg arbejde og børn, lagde yogaen på hylden og flyttede til Randers.
Som så mange andre oplevede jeg en periode med stress, der satte sig som fysiske symptomer i min krop, der ikke ville være stille.  Det hjalp ikke at konsultere mit hoved. Det var alt for stresset til at tænke en sammenhængende tanke.

Så jeg gik til kroppen i stedet – og startede til blid yoga hos Casandra Renosto, der i dag har yogastudie i Torvegade i Randers. Det hjalp.

Brystkassen blev let, vejrtrækningen blev rolig, hovedet blev lettet for bekymringer og alt blev godt.

Yoga

Yogaunderviser og psykomotorik-studerende

Meget vand er løbet gennem åen siden da, og i dag er jeg selv uddannet yogalærer fra yogalæreruddannelsen i Aarhus ved Tanja Sofie Schøndorff.
Tilbage i Randers er jeg startet som studerende på psykomotorikuddannelsen og underviser nu i blid hatha-yoga i Casandras yogastudie og hos AOF.
Nu skal det ikke lyde, som om yoga kun er stressreducerende, nervesystemsbalancerende, jordforbindelsesbevarende og gud ved hvad mere. Alt dét er det. Men det er også socialt og sjovt!

Yoga er sjovt. Og yoga er for alle - uanset køn, alder, krop, smidighed og formål.

Så jeg håber vi ses til yogafestivalen i Randers d. 27. - 28. august 2016, hvor der bliver rig mulighed for at afprøve forskellige yogaformer og yogalærer og således blive inspireret til et efterår fuld af yoga"

Helene Dorf - Randers - www.yogamedhelene.dk

Biblioteket siger tak til Helene og ønsker dig den allerbedste yoga festival. Her på siden inspirerer vi dig til yoga-litteratur, du finder festival-programmet og du får tips til hvor du lokalt kan få mulighed for at dyrke yoga før, under og efter Randers Yoga Festival