Vi rykker litteraturen udenfor

02.03.21
Det klassiske forfatterforedrag på Randers Bibliotek bliver i løbet af 2021 erstattet af gåture med litteraturen som følgesvend

Randers Bibliotek rykker litteraturformidlingen ud under åben himmel. Tre aktiviteter i løbet af 2021 tager udgangspunkt i at mødes om litteraturen, mens man bevæger sig i naturen. Der har været så stor interesse, at biblioteket har oprettet ekstra hold.

- Corona har fået os til at tænke alternativt, men nu glæder vi os helt vildt til at komme i gang med vores udendørs arrangementer, fortæller Inger Nygaard Kaad, koordinator for Kultur og Formidling på Randers Bibliotek.

Tænkepauser & Traveture
I april starter biblioteket en utraditionel læsekreds op. Den hedder Tænkepauser og Traveture, og her mødes deltagerne seks gange i løbet af foråret. Deltagerne skal hver gang læse en af de populære Tænkepause-bøger fra Aarhus Universitet, og så skal de mødes og drøfte bogens tema på en vandrerute i Randers.

- Det giver vitamin til krop og sjæl, og vi begynder til april – hvis vi ellers må pga. coronaen. Hvis der fortsat er restriktioner, flytter vi datoerne til længere frem på året, fortæller Inger Nygaard Kaad.

Pladserne på holdet, der skal ud og gå otte gange i foråret, blev meget hurtigt fyldt op. Derfor er der nu oprettet et ekstra hold, der starter den 19. april.  

Natur- og litteraturtræning: Hold hjernen frisk

Randers Bibliotek har i samarbejde med DGI skabt et unikt projekt. Henover foråret 2021 kan alle mellem 60 og 75 år komme til at opleve træning i naturen med fokus på fællesskab og godt humør. Naturtræning får både pulsen op, træner balance, motorik, hukommelse og meget mere.

Ud over at deltagerne får glæden ved lege, øvelser og fællesskab i naturen vil der også indgå både skøn- og faglitteratur alle otte gange, holdet mødes.

-Vi er to bibliotekarer, som lige er blevet uddannede instruktører i naturtræning. Det bliver meget spændende at blande det med litterære oplevelser, siger Inger Nygaard Kaad.

Selvom holdet først starter i april, blev pladserne på holdet taget meget hurtigt. Derfor har biblioteket også været nødt til at oprette et ekstra hold, der begynder den 9. april.

Forfattervandring 2021 – en tur i byen

Et af højdepunkterne i Randers Biblioteks program for 2021 er forfattervandring i august. I år er det de romanaktuelle forfattere Helle Helle, Thomas Korsgaard og Nikoline Werdelin, som deltagerne kan høre på en og samme aften.

- Sidste år afholdt vi en Forfattervandring med tre kendte forfattere på en smuk tur rundt i Randers. Selvom det først er i august, så glæder vi os allerede meget til at gentage succesen i år, fortæller Inger Nygaard Kaad.

At flytte arrangementer ud i den fri luft har været en øjenåbner for bibliotekets ansatte.

- Det har fået os til at gå i gang med at lave endnu flere ting udendørs i den kommende tid, fortæller Inger Nygaard Kaad.