Sommer pause på reserveringer
Sommer pause på reserveringer

Sæt pause på dine reserveringer i ferien

21.06.22
Undgå at miste din plads i reserveringskøen, når du er på ferie

Du kender det sikkert: Du nyder ferien og ser frem til et par uger langt væk fra Randers – og så tikker der en SMS ind. 

Den bog, som du har ventet med længsel på, er kommet hjem og står nu klar til afhentning… de næste fem dage. Ikke så nemt at nå, hvis du sidder ved poolen i Sydfrankrig?

Bibehold din plads i reserveringskøen

Hvis du sætter dine reserveringer på pause, mens du holder ferie, bliver de ikke aktiveret, i den periode du er fraværende. De er "passive" imens.

Det vil sige: Hvis du står som nummer 1 på listen over reserveringer til "Mord på kostskolen", bliver du stående der, indtil du er vel hjemme igen.

Når din angivne fraværsperiode udløber, bliver din reservering "aktiv" igen, og først der bliver bogen taget fra til afhentning til dig. Du bibeholder din plads i reserveringskøen og rykker ikke længere ned. Smart!

Husk at sætte dine reserveringer på pause i god tid inden din ferie

Ellers kan du risikere, at dit lån fra et af lokalbibliotekerne allerede er under transport, når du angiver din fraværsperiode.

Sådan gør du:

Du kan selv sætte reserveringerne på pause via hjemmesiden.

  •     Log ind på www.randersbib.dk med dit CPR-nummer/lånernummer og din pinkode
  •     Klik på "Min konto"
  •     Klik på "Redigér brugerprofil"
  •     Under Reserveringer på pause, udfyld start- og slutdato for din ferie
  •     Klik på "Gem"  

Pause reserveringer

Du kan også ringe til os på tlf. 87106800, så hjælper vi dig gerne over telefonen, eller du kan spørge næste gang, du kommer forbi dit bibliotek.

OBS! Fraværsperioden gælder ikke fjernlån

Hvis biblioteket modtager fjernlån til dig i ferieperioden, bliver de gjort klar som normalt, og du skal bestille igen, hvis ikke du når at hente det.

Biblioteket ønsker dig den allerbedste sommerferie!

Kig gerne ind til os, hvis du savner inspiration til sommerlæsning. Husk også at lydbøger/e-bøger/populære magasiner frit kan downloades fra eReolen eller fra eReolen Global. De vil ikke fylde ikke op i din rejsekuffert og bøgerne skal ikke afleveres igen.