Musik og litteratur i forening: Klassisk sangværk møder rost roman

23.11.21
Det klassiske værk Winterreise møder romanen Hungerhjerte på Randers Bibliotek

Nogle gange går musik og litteratur op i en højere enhed. Bogen man læser passer rigtig godt til de toner, man lytter til. Det giver en særlig følelse i kroppen, når de to ting følges ad.

Den følelse bliver også fremkaldt når det klassiske værk Winterreise kobles sammen med den roste roman Hungerhjerte på Randers Bibliotek den 12. januar.

Køb billet her 

Denne aften vil musikken og litteraturen berige hinanden med hver sin fortælling om psykisk sårbarhed og om ikke at høre til i det menneskelige fællesskab.P1-vært Tore Leifer vil iscenesætte de to værker og vil undervejs inddrage publikum i løbet af aftenen.

Den danske tenor Mads Elung-Jensen, der er fra Randersegnen og student fra Randers Statsskole, men nu bosat i Berlin vil fremføre Winterreise. Et kendt og elsket værk fra romantikken skrevet af Franz Schubert.

Mads Elung-Jensen akkompagneres af den israelske pianist Gad Kadosh.Forfatter Karen Fastrup læser op fra den roste autofiktive roman Hungerhjerte, der udkom i 2018. Bogen handler om forfatterens vej ud af en borderline-diagnose.

- Alt i alt er der noget helt unikt i vente for publikum og det bliver en stemningsfuld aften, fortæller Mik Stegger, der er kulturformidler på Randers Bibliotek.

Arrangementet er den 12. januar kl. 18 i Kulturhusets sal.

Billet koster 150 kroner og kan købes her
Winterreise

Sangcyklussen ”Winterreise” er en hjørnesten i det klassiske musikrepertoire fra den romantiske periode. Det er en cyklus af lieder – klassiske sange – der handler om en hovedperson, der vandrer ud i vinterkulden med et knust hjerte efter at blive afvist af den, han elsker.

Hungerhjerte
Hungerhjerte er en autofiktiv roman udgivet af Karen Fastrup i 2018. I fortællingen lægges hovedpersonens liv i ruiner pga. en giftig nær relation, men efter at være gået igennem årtiers skrækkelige indre udfordringer lykkes hun faktisk med at skabe ro i sit sind og finde en vej ud af en knugende borderline-diagnose.

Materialer