Mathilde bookede en bibliotekar: Vil forstå seriemorderens sind

18-årige Mathilde Dohn benytter sig af tilbuddet ”Book en bibliotekar” på Randers Bibliotek til arbejdet med sit studieretningsprojekt i 3.g.

Mathilde Dohn går i 3.g. på Randers Statsskole, hvor eleverne så småt er startet på arbejdet med deres studieretningsprojekter. Mathilde har valgt overskriften ”The mind of af serial killer”. Hun interesserer sig nemlig for psykologi og i særdeleshed for psykologiske profiler.

Det betyder noget for den unge studerende at aflevere en god opgave, fordi hun gerne vil læse psykologi, og det kræver et højt gennemsnit.

”Jeg har booket en tid hos en bibliotekar, fordi de både kan hjælpe med at finde materiale og vejlede i, hvilken retning man kan gå med sit projekt. Der er så mange muligheder, og det er rart at få hjælp til at vurdere, om en bog eller en artikel er videnskabelig nok og relevant for den vinkel, man har valgt,” siger Mathilde Dohn.

Det er primært studerende fra gymnasiet og videregående uddannelser, der benytter tilbuddet ”Book en bibliotekar”, men det kan også være private personer med en særlig interesse for et emne. Man kan booke en tid her, og bibliotekaren afsætter cirka en halv time til at hjælpe med at finde materiale.

Bøger fra alle biblioteker i Danmark

Emil Asani er informationsspecialist på Randers Bibliotek, og han er en af dem, der hjælper både studerende og andre borgere med at finde litteratur og materialer om et specifikt emne.

”Adgangen til information har aldrig været større, og det skaber et behov for at sortere og finde det rigtige materiale blandt det uvæsentlige. Vi er specialister i informationssøgning og behandling af de store mængder af digitale data, der hører det 21. århundrede til. Kunsten er så at formidle det på forståelig vis og for eksempel hjælpe den studerende til at skrive en bedre opgave,” siger Emil Asani.

18-årige Mathilde Dohn kunne efter mødet med Emil tage fra biblioteket med en stak relevante bøger i tasken og masser af inspiration til sin opgave.

”Emil viste mig også forskellige hjemmesider, hvor jeg selv kan søge videre. Jeg vidste for eksempel ikke, at man kan sidde derhjemme og selv bestille bøger fra alle biblioteker i Danmark. Man kan også få tilsendt videnskabelige artikler til sin mail, og der findes en global udgave af e-reolen, som jeg heller ikke kendte,” fortæller gymnasieeleven, der føler sig godt rustet til at arbejde videre med studieretningsprojektet.